Junioři nevstoupili na ledě Mladé Boleslavi do extraligy nejlépe

Zlín – Ševci na ledě Mladé Boleslavi odstartovali nový ročník NOEN extraligy. Tým trenéra Svobody dokázal ve druhé třetině dotáhnout dvoubrankové vedení domácího týmu zásluhou Kovaříka a Karoly, ale ve třetí části domácí znovu udeřili. Na tři branky v poslední dvacetiminutovce nedokázali berani zareagovat a z úvodního duelu mistrovské sezóny odchází bez bodového zisku.
1.kolo, pá 6.9.2013, ŠKO-ENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Zlín
5:2
(1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kurka (Chvátal, Marek), 25. Podsedníček (Kuchta), 41. Marek (Bartoš), 51. Podsedníček (Suchan, Volf), 55. Podsedníček (Hřebíček, Suchan) – 26. Kovařík (Popelka), 38. Karola (Andrýsek). Rozhodčí: Horinek – Prokop, Maštalíř. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 2:2, 5:2.

Pechek – Bernad, Adamík, Plíšek, Kurka, Hřebíček, Souček, Bartoš, Nedbal – Borovec, Chvátal, Marek, Podsedníček, Kuchta, Suchan, Němec, Volf, Ďurač, Školoud, Smrčka, Sonek

Svoboda – Řezáč, Macharáček, Buchta, Zbořil, Talán, Andrýsek, Kužílek, Velčovský, Sedláček, Kovařík, Popelka, Matula, Kratochvíl, Mika, Gremlica, Karola, Zaremba, Galuška, Hlaváč, Dalajka

První třetina a zejména pak její úvodní minuty musely přítomné diváky nudit. Hra obou mužstev byla zpočátku neuspořádaná a plná nepřesností. První náznak gólové příležitosti se vyskytl ve třetí minutě zlínskému Kratochvílovi, ale ten naštěstí pro domácí zakopl, a tak sám na brankáře Pecheka nešel. Bruslaři vyzkoušeli pozornost Svobody až v 5. minutě, ale Hřebíčkův pokus jím byl vyražen do rohu. Následovalo pět minut nudy, kterou ale v jedenácté minutě ukončil Chvátal. Ten totiž objel Svobodovu svatyni a výtečně našel na kruzích zcela volného Jiřího Kurku, který pálil zcela přesně – 1:0! Ke konci prvního dějství zápasu se dostal ještě do velmi slibné příležitosti Borovec, respektive Podsedníček, ale ani jeden z nich nedokázal svou šanci řádně využít.

Druhá třetina vypadala o poznání lépe než ta úvodní. Obě mužstva se snažila hrát aktivněji - Zlínští protože museli, domácí protože je k tomu dohnal soupeř. Ve dvaadvacáté minutě to zkoušel na Pecheka Buchta, ale jeho tvrdá rána skončila jen na mantinelu za brankou. O dvě minuty později se skóre ale přeci jen měnilo. Kuchta nahrál Patriku Podsedníčkovi do kruhů a ten pálil stejně přesně jako prve kolega Kurka – 2:0! Zlínská odezva na sebe ale nenechala dlouho čekat. Po vhazování se puku ve svém obranném pásmu ujmuli hosté, rychle ho dostali až do své útočné třetiny a Lubomíru Kovaříkovi se povedlo kotouč protlačit až za Pechekova záda. V této části hry měli hosté - patrně povzbuzeni kontaktním gólem – mírně navrch. Dokázali se dostat do několika slibných šancí. Ve 33. minutě zkoušel překonat Pecheka nadvakrát Talán, ale nebylo mu přáno stejně jako Buchtovi, který sice také párkrát domácí potrápil, ale nic z toho. Pak se ale hra opět vyrovnala a zdálo se, že se na ledě už nic zajímavého stát nemůže. Dvě minuty před koncem třetiny ale Karolova střela zápěstím prolétla kolem Pechekových betonů a jakoby se mohlo hrát od začátku – 2:2!

Třetí třetina ale patřila Boleslavi. Jen 53 sekund závěrečné části stačilo na to, aby se domácí opět ujali vedení. Bartoš ve vlastním oslabení perfektně poslal do brejku Ladislava Marka, jehož sólo nemohlo skončit nikde jinde než ve Svobodově brance – 3:2! O pár minut později si Marek sólíčko zopakoval, ale tentokrát byl Svoboda úspěšný. V 51. minutě už ale úspěšný zase nebyl. Ve zmatku před brankářem Zlína se nejlépe zorientoval Podsedníček, a poslal tak domácí svou druhou brankou do dvougólového vedení. Pak už tahali hosté za kratší konec až do samotného závěru. V 53. minutě sice zkoušel v ojedinělé příležitosti Karola nachytat Pecheka „na švestkách“, ale ten jakýmsi záhadným způsobem roztáhl ve vzduchu nohy a tuto jedovatou ránu zkrotil. V pětapadesáté minutě jeden ze zlínských hráčů v oslabení upadl, k puku se dostal Patrik Podsedníček a završil tak povedené utkání hetrikem – 5:2!